Gerard Boeijen
persoonlijke website
Recente Tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Prachtig boek

ISBN 978 90 854 83
Bestellen? Stuur een mail naar post@gerardboeijen.nl 

Hosted by mijndomein

Het ligt in de boekhandel . . . .

 

Professor Sijbrand de Jong
Professor Sijbrand de Jong aan het woord.

Jarenlang hebben we met een groep collega's gewerkt aan ons boek 'Bèta in het dagelijks leven'. Het was een boeiend proces! Maar nu is het mooi dat het werk er opzit. We geven het in eigen beheer uit via Gigaboek. Iedereen kan het bestellen via de boekhandel. De opmaak is verzorgd door Willem Pauli van Pauli-Producties. De omslag is ontworpen door Marieke Thomassen van Kukel Ontwerpt. Het ziet er schitterend uit. We zijn er trots op!

Donderdagavond 18 april om 19.00 uur was het dan zover: De officiële aanbieding van het boek aan professor Sijbrand de Jong van de Radboud Universiteit Nijmegen. Het geheel vond plaats in de sfeervolle boekhandel Roelants aan de Van Broeckhuijsensstraat 34 te Nijmegen. Even leek het erop dat de heer de Jong niet op tijd aanwezig kon zijn in verband met de welbekende vertraging van de Nederlandse Spoorwegen. Inderhaast werd aan de ook aanwezige professor Lex Cools gevraagd of deze de eer wilde hebben dat aan hem het boek werd uitgereikt. Genereus ging hij op de vraag in. Door de geanimeerde sfeer bleven de genodigden toch langer aanwezig dan voorzien en daardoor kon de uitreiking aan professor de Jong, weliswaar met vertraging, alsnog doorgaan. Hij stak de loftrompet over het boek en over de benaderingswijze via de zogenaamde matrix.Het is te koop vanaf 19 april 2013. Het telt driehonderd pagina's (980 gram), is uitgevoerd in prachtige full-colour druk en is verdeeld in 53 casussen, gespreid over tien 'contexten' uit het dagelijks leven. Alles bij elkaar geeft het een breed beeld van de natuurwetenschappelijke achtergrond van verschijnselen die we dagelijks om (en in) ons meemaken. Aanvankelijk richtten we ons op 'alle Nederlanders', inmiddels is onze doelgroep iedereen die méér wil weten dan wat oppervlakkig bekend kan zijn. We gaan - bij alle breedte - ook behoorlijk de diepte in.